Wednesday, May 28, 2014

medical checkup



Ehem assalamualaikum uolls.. ceh mcm ada je yg baca post aku ni. hahahahaha


ok x lawak pun sbnrnya :D


aku rasa semua student kot yg bakal melanjutkan pelajaran akan buat medical checkup right? aku ni yakin bebenor --'


okay xkesah lah yakin ke apa ke kan tapi mmg yakin tu kena ada lah dalam diri. hihihi *gelak sopan*


so td aku pegi medical checkup, mcm2 lah dia buatkan. firstly timbang berat then ukur tunggi.


bila dah ukur tinggi tu aku pun berkata dalam hati,


"aku ni nampaknya mmg x tinggi dah. rasanya dah dua tahun sama je tinggi aku"


tapi aku tepikir jugak, takkan nk tinggi lg kot? tinggi smpai mana yg aku nak? haha 


aku malas lah kan nk cakap pasal berat aku yg terlalu ringan berat ni kan lol


then check mata pula. check mata bukan yg mcm kau pegi kat kedai mata tu. ni dia just suruh baca huruf tu.


memula tutup belah kiri. okay lah, semua huruf boleh. dengan bangganya aku senyum and berkata dalam hati 


"hah! aku x rabun laaaaaaaa" pahtu akk tu suruh tutup belah kanan pulak. hamek kau! huruf pertama pun aku dah salah. hahaha


"tu lah amy, td berlagak sangat! kan dah rabun sebelah kiri!" ada suara yg berkata mcm tu kat telinga aku. hum :(


ok pahtu dah siap ada lah buat yg lain. cthnya, ujian air kenncing, x-ray and buta warna. huh, seb baik yg lain semua okay. yeah! ;)


time tgh tunggu giliran nk x-ray tu, ada sorg student uia (oh lupa nk bgtau yg aku buat medical checkup kat clinic uia. ngehehehe) tak sihat. and tgk dia sangat2 tak larat. mmg mcm teruk lah


aku pun berkata dalam hati "mana pegi kawan2? xde ke yg tolong dia? nk bejalan pun mcm x larat dah" 


aku jawab sendiri soalan aku tu dengan jawapan yg husnudzon lah "ada hal kot. yelah, masing2 ada hal masing2 kan. hum " :)


tiba2 aku takut sbb nnti kalau aku masuk U, and aku sakit, ada ke kawan yg nak tolong aku pegi clinic, papah aku semua tu? haih segham pulak. 


so sape2 yg rasa nnti masuk uia, kalau aku sakit tolong aku eh? 


*entah sape lah nk tolong kau amy oiiii*


hahaha okay tu je aku nk cerita :D sebenarnya sbb mak aku dah panggil suruh tidurkan Rania. haha bye semua. 


*once again perasan ada org baca blog yg tah pape ni. lol*








1 comment:

  1. kalau u sakit roger i!
    i ada!
    insyaallah i tlg ok!!! <3333

    ReplyDelete